neděle 29. března 2015

Můj vymyšlený MH příběh: Ztraceni v zapomenutém světě duchů - 4. a poslední část

Ahoj, zdravím vás při už čtvrté části mého Monster High příběhu. Snad se vám bude líbit a vyjádříte k němu upřímný názor do komentářů. ;)

,,Tady na nás sirény nemůžou a hned jak začne vycházet slunce, budou se muset vrátit zpátky do moře. Nebo je slunce spálí.", vysvětluje Sirena svým ghúlmoškám, se kterými nakonec dospí tuto noc – která byla plná děsu – uprostřed pralesa na ostrově Zapomenutých útesů. Ráno se ghúlky rozhodnou rozdělat oheň. Avea: ,,Měly bychom rozdělat oheň, je tu docela zima. A navíc abychom kdyžtak odradily nějaké zlé příšery nebo duchy." Bonita: ,,Doufám, že už nic takového jako v noci nepotkáme! Nejsou tu žádní další duchové, že ne, Sireno?" Sirena: ,,Ne. ...Teda aspoň myslím. Ale možná tu jsou ještě duchové pirátů, ti můžou být hodně nebezpeční, nebo něco ještě horšího...Calipsó! Je to duch moří, vlastně bohyně a na tu si musíte dát pozor nejvíc v celém oceánu...." ,,Bonito!", okřikne kostromůru Avea. ,,Zase si hryžeš svetřík." ,,Jejda.", uvědomí si to Bonita. Je to její hrozný zlozvyk, dělá to vždy, když je nervózní. ,,Sireno, že tu už žádné další nestvůry nejsou?", ptá se naštvaně Avea. ,,Myslím....že asi ne. Snad." Kříženky se teda pustí do rozdělání ohně. Avea najde dva kamínky a zkusí jimi o sebe křesat a Bonita se Sirenou mezitím zaletí pro haldu větví. Nakonec se hybridkám podaří rozdělat oheň a už jim vzplane plamínek. Nad ohněm si opečou zbylé cukrové lebky. Pak se Avea s Bonitou ještě proletí až k útesům, které ohraničují skoro celý ostrov. Sirena si mezitím radostně zaplave s rybkami v moři duchů. Když se Avea nahoře na útesu rozhlédne, opravdu spatří jen pusté moře a nikde žádnou záchranu. Avea: ,,Ach jo, široko daleko ani živáčka."

 Po dalším dnu na ostrově uprostřed zapomenuta a moře duchů se snese tma. Ghúlky opět usnou pod konejšivými listy tropických stromů. Ale v noci Bonita nemůže spát a probudí se. Přitahuje ji nějaké světlo odkudsi zdálky. Zářivá nažloutlá záře. Z hloubi pralesa. ,,Uuu, co když je to zase nějaký nebezpečný duch? Ale sirény to být nemůžou. Možná je to naděje! Ale...", mumlá si pro sebe Bonita. Nakonec přece podlehne tomu kouzlu a letí do pralesa, kam ji vábí světlo. Když doletí do džungle stromů, světlo ji téměř oslepí. Najednou zaslechne v koruně stromu vysoko nad ní pohyb. Poplašeně se za tím zvukem otočí. Z listoví zavřeští a vyskočí....miniaturní opička! ,,Uuuf.", oddechne si Bonita. Když otravný malý tvoreček přeskočí ze stromu na strom, ghúlka si všimne, že je průhledný. ,,To je duch.", vydechne. Potom se vydá blíž ke světlu a když se  k němu dostane, spatří skrz kruhový zářicí ovál...Monster High! Vidí studenty procházet chodbami kolem rakvo-skříněk. A najednou jí svitne. Mají naději! Tak rychle, jak dokáže letí za ghúlkami k pláži. Sotva je u nich, začne s nimi zuřivě třást. Avea: ,,Co se stalo, Bonito? Další duchové?" Sirena: ,,Co nás napadlo?" Bonita: ,,Nic, ghúlky. Poběžte! Máme naději. Je tam...je tam...", nemůže doříct zadýchaná Bonita a vzápětí už se rozletí za oválným světlem do pralesa a ghúlky za ní. Když tam všechny dorazí, konečně se Bonita zmůže na slovo. ,,Je tady...portál! Podívejte." Všechny tři zírají skrz zářící ovál na střední školu pro monstra. ,,Ale co když je to past?", namítne obezřetně Avea. ,,Co když je to jen přelud nebo...nebo....? Jak se tu objevil?", přidá se nejistě Sirena. ,,Nevím, ale musíme to zkusit, ghúlky! Je to naše naděje.", protestuje Bonita. Avea: ,,Tak dobře." Všechny vkročí do portálu a vzápětí je pohltí teleportační vír. A přenesou se... ,,Jupí, zpátky na Monster High!!", zvolá nadšeně Sirena a na chodbě střední školy se zatočí dokola. ,,Pro jednou se nám hodilo, že tě přitahuje světlo, Bonito.", pochválí kostro-můru Avea. ,,Ghúlky! Jak jste se sem dostaly? Kde jste byly?...", ptají se jich užasle studenti. Sirena: ,,Počkat, počkat! Jeden po druhém. Je to dlouhá historka...."

KONEC

Tak co říkáte na celý příběh? Téééda, netušila jsem, že bude nakonec tak dlouhý. :D
Která část se vám líbila nejvíc? 
Změnily byste něco? 
Zaujal vás příběh?

6 komentářů:

  1. Wow příběh byl skvěllí!!
    Asi ta třetí
    Nezměnila bych nic
    Ano velmi

    OdpovědětVymazat
  2. Jééé, ten příběh byl bezvadný!!! Moc se mi líbily všechny části :D, změnila bych....hmm....asi ten potál na konci- třeba že by to fakt byla past...ale to by bylo dlouhé...takže asi nic. A to s tou "miniaturní opičkou" bylo legrační!

    OdpovědětVymazat
  3. Příběh se ti moooc povedl!! Byl napínavý a zábavný :D nic bych neměnila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Příběh byl opravdu skvělý,moc se ti povedl.Nejvíc se mi líbila asi tato část :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Okomentuju tady všechny části dohromady :D (protože mám na všechny části stejný názor :P). Líbilo se mi jak jsi přidala sirény do příběhu, připomělo mi to sirény z Pirátů z Karibik a dokázala jsem si to představit :D . Byl to super nápad na hru a určitě se ti hrálo skvěle :D . Určitě napiš ještě nějaký příběh :D .

    OdpovědětVymazat
  6. Super nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat